چین موافقت کرده بخشی از دانش خود در زمینه راه آهن پر سرعت را به تایلند منتقل کند
تا این کشور در جنوب شرق آسیا بتواند شبکه را آهن پرسرعت خود را توسعه دهد.
به گزارش دفتر همکاری های فناوری،دولت چین با انتقال مهارت و دانش فنی در زمینه ساخت را آهن پر سرعت به تایلند موافقت کرده است.پروژه راه آهن چین_تایلند، ۸۷۳ کیلومتر از جنوب غربی چین تا بانکوک در تایلند با قطارهایی با سرعت ۲۵۰ کیلومتر در ساعت گسترش می یابد.این طرح ریلی بخش مهمی از ابتکار کمربند_جاده پکن و یک حلقه کلیدی در کریدور جنوبی خواهد بود که چین را به آسیای جنوب شرقی متصل کرده و از شهرهای تایلند عبور می کند و به دیگر شبکه های حمل و نقل در منطقه،مانند راه آهن لائوس_چین و راه آهن سریع السیر مالزی_سنگاپور می پیوندد.
چین بزرگترین شبکه ریلی پرسرعت جهان را دارد که تنها در ۱۵ سال ساخته شده است. این شبکه بیش از ۴۰ هزار کیلومتر (حدود ۲۴۸ هزار مایل) – یا به اندازه کافی طول دارد که بتواند دور زمین بچرخد. تجربه مهندسی، دانش و فناوری این کشور می تواند برای دیگرانی که مایل به ایجاد زیرساخت های مشابه به سرعت و با هزینه نسبتا کم هستند مفید باشد.
به عنوان مثال، چین طرحهایی برای ایستگاههای راهآهن و سایر اجزای زیرساختی ایجاد در نظر گرفته که میتوانند به سرعت در محل مونتاژ شوند. مواد جدید برای خطوط راهآهن به کاهش هزینههای نگهداری در درازمدت کمک می کنند – مانند اتصالات فولادی و بتنی با مقاومت بالا – که آنها نیز برای ساخت شبکه ریلی استفاده میشوند.
چین در اصل با انتقال یا انتقال مشروط فناوری، مهارت و دانش در ۱۱ زمینه ساخت راهآهن پرسرعت به تایلند موافقت کرده است. انتقال فناوری بین سازمان ها یا کشورها شامل انتقال اختراعات، مجوزها یا سایر حقوق مالکیت معنوی نیز می شود. اطلاعات و تخصص معمولاً از طریق برنامه های آموزشی، کارگاه ها و سایر فعالیت ها به اشتراک گذاشته می شود.
چین میتواند اطلاعاتی در مورد مواد استفاده شده در ساخت خطوط راهآهن و بهترین روشها برای ریل گذاری در زمینهای مختلف به تایلند ارائه دهد.
منبع:بولتن اقتصادی اتاق بازرگانی تهران