به گزارش شینهوا،خبرگزاری دولتی چین،آمار های منتشر شده از سوی گمرک چین
نشان می دهد،میزان تجارت خارجی این کشور در سال گذشته میلادی با 7.7 درصد افزایش به 42.07 تریلیون دلار رسیده است.
بر اساس این گزارش،میزان صادرات چین با افزایش 10.5 درصدی به 23.97 تریلیون یوآن رسیده است و واردات این کشور نیز در بازه زمانی مذکور رشد 4.3 درصدی را تجربه کرده و به 18.1 تریلیون یوآن رسیده است.
نکته جالب این است که براساس گزارش گمرک چین،میزان مبادلات خارجی شرکت های خصوصی با افزایش 12.9 درصدی به 50.9 درصد رسیده است.
این امارها نشان می دهد این نخستین مرتبه ای است که میزان مبادلات تجاری بخش خصوصی نیز از ۵۰ درصد فراتر رفته است.
بر اساس این گزارش همچنین میزان واردات و صادرات چین با کشورهای اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسه آن)، اتحادیه اروپا و آمریکا به ترتیب با افزایش ۱۵ درصدی، ۵.۶ درصدی و ۳.۷ درصدی روبرو شده است.
همچنین میزان تجارت با منطقه «یک کمربند-یک جاده» نیز با افزایش ۱۹.۴ درصدی روبرو شده و در مجموع و ۳۲.۹ درصد از کل تجارت خارجی چین را به خود اختصاص می دهد.
چین بزرگترین تولیدکننده و صادرکنندهٔ کالا به جهان است. همچنین این کشور پرشتابترین بازار مصرف و دومین کشور واردکنندهٔ دنیا است. چین وارکنندهٔ خالص محصولات خدماتی است به این معنی که در این حوزه کسری تراز دارد. این کشور بیشترین حجم تجارت را در اختیار دارد و نقش برجستهای در تجارت خارجی بازی میکند. چین در سالهای گذشته بهطور روزافزون در سازمانها و پیمانهای بیشتری عضویت و مشارکت داشتهاست. این کشور در سال ۲۰۰۱ به عضویت سازمان تجارت جهانی درآمد. همچنین این کشور توافقنامههای تجارت آزاد با ملل متعددی از قبیل استرالیا، نیوزیلند، پاکستان، کره جنوبی، سوئیس و کشورهای عضو آسهآن دارد.
آن دسته از استانهای جمهوری خلق چین که در خط ساحلی این کشور قرار دارند روند صنعتیسازی را با سرعت بیشتری طی میکنند در حالی که استانهای دور از دریا توسعهٔ اقتصادی کمتری داشتهاند. با افزایش رشد اقتصادی چین توجهها به ساختار و سلامت اقتصاد این کشور افزایش یافتهاست. بزرگترین شرکای تجاری چین، آمریکا، اتحادیهٔ اروپا، ژاپن، هنگکنگ، کره جنوبی، هند، تایوان، استرالیا، ویتنام، مالزی و برزیل هستند. بورس شانگهای و بورس شنژن جزو بزرگترین بازارهای سهام دنیا بر پایهٔ ارزش بازار و حجم معاملات میباشند. چین تا سال ۲۰۱۹ با داشتن ۷۸۳ میلیون کارگر، بزرگترین نیروی کار دنیا را در اختیار داشتهاست. این کشور از لحاظ شاخص آسانی انجام کسبوکار رتبهٔ ۳۱ام و در گزارش رقابتپذیری جهانی رتبهٔ ۲۸ام را در اختیار دارد.
منبع:بولتن اقتصادی اتاق بازرگانی تهران