سخنگوی وزارت بازرگانی چین روز دوشنبه در بیانیه ای به تحریم های جدید
اعمال شده از سوی آمریکا علیه برخی نهادها و افراد چینی به اتهام دست داشتن آن ها در برنامه های موشکی و نظامی ایران را واهی و بی اساس دانست.وزارت بازرگانی چین تاکید کرده است این کشور اقدامات لازم را برای حمایت از منافع و حقوق قانونی شرکت های چینی انجام خواهد داد.
به دنبال تحریم برندهای چینی از سوی آمریکا در سال 2020، تولید تراشههای داخلی در این کشور رونق گرفت، به گونهای که سرعت رشد تکنولوژی تولید تراشهها طی سالهای گذشته چشم گیر بوده است.
به گزارش ایسنا، سال گذشته یک سخنگوی پنتاگون اعلام کرد وزارت دفاع آمریکا در حال همکاری با سایر سازمانها درباره اقدام علیه شرکت SMIC است که شرکتهای آمریکایی را وادار خواهد کرد پیش از فروش هر گونه محصولی به این شرکت، مجوز ویژه دولت را دریافت کنند.
دولت ترامپ از فهرست سیاه تجاری که شامل بیش از ۲۷۵ شرکت چینی بود، برای ضربه زدن به صنایع کلیدی چین استفاده کرده و به عنوان مثال غولهای مخابراتی هواوی و ZTE را بر سر نقض تحریمها و سازنده دوربین مراقبتی Hikvision را بر سر موضوع اقلیت اویغورهای چین هدف قرار داد.
شرکت SMIC که بزرگترین تولیدکننده تراشه چین بوده در بیانیهای اعلام کرد از شنیدن این خبر در شوک کامل بوده اما آماده است با سازمانهای دولت آمریکا به منظور رفع هرگونه سوء تفاهم همکاری کند.پس از آن پنتاگون اخیرا پیشنهاد کرد شرکت SMIC در لیست کمیته کاربر نهایی قرار بگیرد که پنلی مرکب از وزارت بازرگانی، کشور و انرژی آمریکا بوده و درباره افزودن شرکتها به فهرست سیاه تجاری تصمیم می گیرد.
بر این اساس شرکتهای آمریکایی نظیر لام ریسرچ، کی ال ای کورپ و اپلاید متریالز که تجهیزات تراشه سازی مهمی را تامین می کنند، ممکن است از افزودن شدن SMIC به فهرست سیاه لطمه ببینند. درباره علت اقدام علیه SMIC گفته شده بود، روابط این شرکت با ارتش چین است اما این شرکت در بیانیه ای اعلام کرد هیچ ارتباطی با ارتش چین ندارد.
اما دولت آمریکا به میزان فزایندهای توجه خود را به شرکتهای چینی معطوف کرده بود که ارتش چین را تقویت می کرد. آمریکا ۲۴ شرکت و اشخاصی چینی که گفته شده در اقدامات ساخت و ساز و نظامی در دریای جنوب چین مشارکت داشته اند را هدف تحریم قرار داد که نخستین تحریم علیه پکن در خصوص این آبراه استراتژیک مورد مناقشه بود.
بر اساس گزارش رویترز، وزارت دفاع آمریکا دو فهرست از شرکتهای چینی منتشر کرد که مدعی بود تحت مالکیت ارتش چین قرار دارند؛ این فهرست های گزیده شده به رییس جمهور آمریکا اختیار میداد شرکت های مذکور را هدف تحریمهای شدیدتری قرار دهد. در نهایت آمریکا برای صادرات به شرکت SMIC چین با این ادعا که تجهیزات این شرکت تراشه ساز ممکن است برای اهداف نظامی مورد استفاده قرار گیرد، محدودیت هایی وضع کرد و تامین کنندگان برخی تجهیزات برای این شرکت باید ابتدا مجوزهای صادرات دریافت می کردند.