در این مقاله به دانستنی هایی درباره چین می پردازیم که تنها بخشی از عجایب این کشور پهناور می باشد.
-
یکی از موضوعات عجیب در کشور چین وجود مراکز ترک اعتیاد به اینترنت است. چین با بیش از یک میلیارد کاربر اینترنت یکی از بزرگترین جمعیت آنلاین جهان را دارد و اعتیاد به اینترنت را به یک مشکل خیلی جدی در این کشور مبدل کرده است چرا که در دسترس بودن تلفن های همراه هوشمند و اینترنت مقرون به صرفه اتصال دائمی را تسهیل کرده. علاوه بر موارد ذکر شده بازی های آنلاین در چین طرفداران بسیاری دارد و میلیون ها نفر درگیر بازی های دو یا چند نفره هستند. پلتفرم هایی همچون Weibo ، WeChat ، Douyin (TikTok) و … محیط هایی را جهت صرف کردن زمان قابل توجهی در آن ها ایجاد کرده اند که با محتواهای جذاب خود به اعتیاد به اینترنت در این کشور دامن می زنند. بر این اساس، بی دلیل نیست که مراکز بازپروری اعتیاد به اینترنت را به عنوان یکی از عجایب در کشور چین معرفی می کنند.
-
یکی از سیاست های حکومت چین، قانون تک فرزندی بود که برای کنترل جمعیت و کاهش مسائل اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی، در سال 1979 اجرا شد. هیچ زوج شهری حق داشتن فرزند دوم را در این سرزمین نداشت که البته بعضی اقلیت ها قومی و برخی مناطق روستایی می توانستند فرزند دوم را هم داشته باشند. خانواده هایی که این قانون را رعایت می کردند به آن ها مزایا و یارانه تعلق می گرفت و بالعکس اگر از این قانون سرپیچی می کردند با جریمه و مجازات رو به رو می شدند. این قانون در نهایت منجر به کاهش نرخ زاد و ولد شد اما تعادل جمعیتی به علت ترجیح فرهنگی برای داشتن فرزند پسر، بر هم خورد. در سال 2015 دولت چین رسما سیاست تک فرزندی را لغو کرد و به خانواده ها اجازه داد برای جلوگیری از پیری جمعیت و کاهش نیروی کار دو فرزند داشته باشند و از سال 2021 حتی به خانواده ها اجازه داشتن 3 فرزند را نیز داده است.
-
یکی دیگر از موضوعات عجیب در چین، استفاده از اسم AOYUN است که یکی از محبوب ترین نام ها در چین می باشد که به معنای المپیک است. (Ao به معنای مرموز یا عمیق که در اینجا یعنی المپیک و Yun به معنای حرکت یا حمل و نقل است که در اینجا یعنی بازی یا ورزش) این نام هم برای مردان و هم زنان استفاده می شود اگرچه بیشتر برای دختران گذاشته می شود.
-
از دیگر دانستنی هایی درباره چین، می توان به ورزش نخست این کشور اشاره کرد. این ورزش پینگ پنگ می باشد که اوایل قرن بیستم به چین معرفی شد و پس از تاسیس جمهوری خلق چین در سال 1949 محبوبیت زیادی پیدا کرد به صورتی که در حال حاضر بالغ بر 300 میلیون نفر در کشور چین این ورزش را به صورت حرفه ای انجام می دهند. امروزه پینگ پنگ چیزی بیش از یک ورزش در چین است که در واقع مظهر غرور ملی، تعامل اجتماعی و هویت فرهنگی است.