پنجاه و چهارمین دوره از نمایشگاه پاریس، از 19 الی 25 ژوئن (29 خرداد تا 4 تیر) برگزار شد و کشورهای مختلف از جمله چین در آن حضور یافتند. به گزارش دفتر همکاری های فناوری چین، شرکت های صنعت هوا نوردی چین (اویک)، شرکت علوم و فناوری هوا فضای چین و شرکت کوماک مهم ترین کمپانی های چینی حاضر در این نمایشگاه بودند.
مدلهای 2 موشک از جمله راکت Long March-9D حامل ماهوارههای متعدد و هواپیمای آبی خاکی AG600M متعلق به شرکت صنعت هوانوردی چین (AVIC)، هواپیمای بدون سرنشین از نوع “Wing Loong-2H” مورد استفاده در مبارزه با بلایا و جستجوی نوع AC532 و هلیکوپتر نجات توجه بازدیدکنندگان در نمایشگاه را به خود جلب کرد.
از طرفی قراردادهای جدیدی در این نمایشگاه امضا شد. امبرائر برزیل با گروه توسعه صنعت هوانوردی لانژو برای تکمیل تبدیل هواپیمای مسافربری به کشتی باری هواپیماهای E190-E2 و E195-E2 در شهر لانژو به توافق رسیده است. هر دو شرکت قصد دارند برای ایجاد ظرفیت تبدیل برای این مدل ها در شهر شمال غربی چین با یکدیگر همکاری کنند. به گفته این سازنده هواپیمای برزیلی، این قرارداد از ورود هواپیماهای باری نسل اول ای جت به بازار چین حمایت و تسریع خواهد کرد. این شرکت انتظار دارد که بازار در 20 سال آینده حدود 600 هواپیما از این نوع را تقاضا کند. علاوه بر این، او تخمین می زند که به لطف افزایش فعالیت تجارت الکترونیک و تدارکات مرتبط، بازار چین به حدود 240 دستگاه نیاز دارد.
خطوط هوایی چین همچنین سفارش هشت 787-9 Dreamliner را در نمایشگاه هوایی پاریس تکمیل کرد. با این دستور، این ایرلاین طی چند سال آینده 24 فروند هواپیمای 787 فوق کارآمد را معرفی خواهد کرد و شبکه جهانی موجود این ایرلاین را تقویت خواهد کرد. 787 خطوط هوایی چین را قادر می سازد تا مصرف سوخت و انتشار گازهای گلخانه ای را تا 20 درصد کاهش دهد و از دستیابی خطوط هوایی به اهداف پایداری خود حمایت کند.
نمایشگاه هوایی پاریس از سال 1909 آغاز شده است و با بیش از یک قرن سابقه فعالیت،هر دو سال یک بار برگزار می شود.این رویداد یکی از بزرگ ترین و معتبر ترین نمایشگاه های بین المللی هوا فضا در جهان است که دو سال پیش به دلیل شیوع ویروس کرونا لغو شد و اکنون پس از 4 سال بار دیگر برگزار شد.
منبع:بولتن اقتصادی اتاق بازرگانی تهران