به گزارش روابط عمومی اتاق تهران،همایش مشترک بازرگانان و کار آفرینان عضو اتاق تهران
و شرکت ها و بازرگانان استان جیلین چین،روز یکشنبه بیست و هشتم خرداد ماه با حضور 45 نفر از چین و حدود صد تن از بازرگانان ایرانی برگزار گردید.در این نشست تخصصی که با سخنان دبیر کل اتاق بازرگانی تهران آغاز شد،نمایندگان شرکت های ایرانی و چینی به طرح دیدگاه های خود و ظرفیت های دو کشور در بخش خصوصی و دولتی پرداختند.در بخش دوم این نشست،جلسات و گفت و گوی رو در روی این شرکت ها با همتاهای چینی خود برای ساعت ها ادامه داشت و چندین تفاهم نامه میان طرفین امضا شد.
چین با دارا بودن بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر جمعیت، در دهههای گذشته رشد اقتصادی چشمگیری را تجربه کرده و در حال حاضر با تولید ناخالص داخلی نزدیک به ۱۸ تریلیون دلاری به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان شناخته میشود؛ سران این کشور قصد دارند تا با اجرای سیاستهای مطلوب خود تا سال ۲۰۳۰، چین را از لحاظ اقتصادی به رتبه اول جهان ارتقا دهند به طوری که بسیاری از سازمانهای بینالمللی مانند سازمان همکاری و توسعه اقتصادی و نظریهپردازان اقتصادی میگویند چین جایگاه ایالات متحده را از هماکنون به لرزه درآورده است.
از طرف دیگر در سال ۲۰۲۰ و تحت تاثیر پیامدهای ناشی از همهگیری ویروس کرونا، چین تنها کشوری بود که توانست در فرجام اپیدمی رشد اقتصادی را تجربه کند. البته رشد اقتصادی چین برکنار از چالش نبوده است. چین در ۴۰ سال گذشته رشد اقتصادی غیر قابلباوری را تجربه کرده است اما از دید برخی ناظران، اساس این رشد مبتنی بر توسعه تکنولوژیک و تبدیل شدن به یک کشور مرکزی و صنعتی که سایر کشورها را از لحاظ فناوری به خود وابسته سازد، نبوده است و این کشور همچنان یکی از بزرگترین واردکنندگان کالاهای تکنولوژیک از غرب به ویژه آمریکا است.
با این حال آنچه از وضعیت چین به چشم میآید، دورخیز اژدهای زرد برای جایگرفتن بر قله اقتصاد جهانی است. با توجه به سفر اخیر رئیس جمهوری به پکن و حرکت در مسیر اجرایی شدن سند جامع همکاریهای دو کشور، واکاوی پژوهشهای مختلف میتواند آشنایی بیشتر و عمیقتری در زمینه خط سیر اقتصاد دوم جهان و ابعاد همکاری با این کشور و نیز فرصتها و چالشهای آن به دست دهد.
منبع:بولتن اقتصادی اتاق بازرگانی تهران