گزارش اجمالی از همایش اتاق تهران و استان جیلین چین
هیئت بزرگی از استان جیلین چین شامل ۴۵ نفر از بازرگانان و کار آفرینان آن استان به دعوت اتاق تهران در اواخر خرداد ماه ۱۴۰۲ با سفر به ایران و برگزاری همایشی به منظور آشنایی با ظرفیت های اقتصادی و تجاری ایران و هم چنین ارتقای سطح همکاری های تجاری-اقتصادی بین دو کشور میهمان اتاق بازرگانی تهران بودند.در خلال این دیدار،همایش مشترک بازرگانان ایران و چین در محل اتاق بازرگانی تهران برگزار گردید.
برگزاری موفقیت آمیز این همایش اقتصادی و تجاری توانست:
۱٫مناسبات بین المللی اتاق با طرف چینی را پس از پانومی کرونا،مجددا فعال تر نماید.
۲٫بیش از ۱۵۰ نفر تاجر ایرانی در همایش ثبت نام کردند و سالن همایش و سالن مذاکرات دو جانبه مملو از شرکت کنندگان بود.
۳٫چندین تفاهم نامه همکاری تجاری و اخذ نمایندگی فروش و غیره نیز میان طرف های تجاری امضا شد.
۴٫تفاهم نامه همکاری میان اتاق بازرگانی تهران و اتاق بازرگانی استان جیلین چین به امضا رسید.
۵٫به طور رسمی از هیاتی اتاق بازرگانی تهران و بازرگانان عضو برای شرکت در نمایشگاه بین المللی اکسپو شرق و شمال شرق آسیا در سال جاری به جیلین دعوت به عمل آمد.
۶٫مقرر شد که دیدار های دو طرف هرساله در چین و ایران با حضور شرکت ها و با گفت و گوهای رو در رو تداوم یابد.
۷٫دیدارهای نوبه ای میان مسئولان اتاق و معاونت بین الملل و دبیرخانه همکاری های اقتصادی با چین و مقامات سفارت چین،از جمله رایزنی تجاری تداوم یابد.
در پایان همایش مشترک،جمع بندی های زیر در نشست مطرح و جمع بندی شد:
الف.مناسب است که تبادل هیات های تجاری در دو بخش دولتی و خصوصی افزایش یابد و بیشتر به مشارکت و سرمایه گذاری دو جانبه پرداخته شود.
ب.با ایجاد یک مکانیزم موثر به تبادل اطلاعات روزآمد و فرصت های موجود در دو کشور همت بگماریم و در اصل قادر شویم اطلاعات،توانایی و تکنولوژی واقعی چین را به شرکت های ایرانی منتقل کنیم.
ج.تلاش کتنیم تا شرکت های چینی هم نسبت به سطح فناوری،توانایی ها ظرفیت های واقعی ایران مطلع تر شوند،تا آن که توسعه همکاری های بخش های خصوصی اقتصادی و تجاری و دانشی دو کشور بیشتر شود.
د.برقراری تعرفه های حمایتی و ترجیحی بین دو کشور،با هدف برداشتن مشکلات از سر راه صادر کنندگان و و ارد کنندگان که قدرت رقابت را در بازارهای یکدیگر داشته باشند.
ه.تشکیل شرکت های مشترک از جمله شرکت های حمل و نقل بین دو کشور،در زمینه های مورد علاقه شرکت های دو طرف در چهارچوب ابتکار کمربند-راه دنبال شود.
و.فراهم آوری تولید برخی کارخانه های استان جیلین در استان تهران برای تولید با استاندارد مشترک برای بازارهای غرب آسیا و شمال آفریقا و قفقاز و آسیای مرکزی.
ز.با توجه به ضرورت گسترش شناخت و تبادل اطلاعات روزآمد و بهنگام،شرایط رفت و آمد و تسهیلات ویزایی و گردشگری تخصصی میان دو کشور بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت.
منبع:بولتن اقتصادی اتاق بازرگانی تهران