اعلام کرد که پیش از هفت صد میلیون دلار سرمایه جدید از صندوقی متعلق به دولت ابوظبی دریافت کرده است.این سرمایه گذاری استراتژیک حدود هفت درصد از سهام شرکت خودروی برقی نیو را به شرکت خودروسازی متعلق به ابوظبی واگذار می کند.
در چند ماه گذشته،سرمایه گذاران خاورمیانه به طور فزاینده ای به دنبال فرصت هایی در چین،به ویژه در زمینه خودروهای الکتریکی بوده اند.هم چنین صندوق ها و شرکت های مستقر در چین نیز به سرمایه خاورمیانه توجه کرده اند،زیرا سرمایه گذاران ایالات متحده و سایر مناطق در بحبوحه ابهامات نظارتی نسبت به چین محتاط تر عمل می کنند.
مبادلات مالی و تجاری چین با عربستان
بر اساس آمار گمرک چین، عربستان اولین شریک اقتصادی چین در غرب آسیا است. حجم مبادلات تجاری طرفین در سال 2022، با افزایش 33.1% نسبت به سال 2021، به 116 میلیارد دلار رسید. حجم تجارت آنها در سال 2021، برابر با87.3 میلیارد دلار بود. 17% از مجموع واردات نفت چین از عربستان است که 26% مجموع صادرات ریاض میباشد.پکن، در ژانویه 2016، امضای توافقنامه همکاری جامع استراتژیک با دولت عربستان با دو محور انرژی و کمربند و راه امضا نمود. در اولین جلسه کمیته این توافقنامه در مارس 2017، 21 قرارداد میان دو دولت نهایی شد که ارزش آنها بالغ بر 65 میلیارد دلار بود. در اوت 2017 در ریاض قراردادهایی به ارزش 70 میلیارد دلار در چارچوب این توافق امضا شد که تفاهمنامهای تأسیس صندوق سرمایهگذاری مشترک به ارزش 20 میلیارد دلار ازجمله آنها بود. همچنین، صندوق توسعه صنعتی، صندوق جاده ابریشم چین و بانک اوربرایت در روند تأسیس قرار گرفتند که همه در راستای توسعه طرحهای کمربند و راه و سند چشمانداز 2030 عربستان تدوین شدند.