کره جنوبی، تایلند، پاکستان، آمریکا، هند، روسیه، ژاپن و اندونزی بیش از هر کشور دیگری دانشجو به چین فرستاده اند. یکی از دلایل اقبال دانشجویان بین المللی به دانشگاههای چین و تحصیل در چین سیاست دولت چین در پرداخت کمک هزینه ها و بورسیه های تحصیلی به این دانشجویان است. در سال 2017 نزدیک به 59 هزار دانشجوی غیرچینی موفق به دریافت این بورسیه ها شدند.
دیگر عاملی که تحصیل در دانشگاههای چین را برای دانشجویان کشورهای دیگر جذاب ساخته، تعداد روزافزون برنامه ها و دوره های انگلیسی زبان دانشگاههای چین است.
Tsinghua University یا دانشگاه شینهوا
در حال حاضر سومین دانشگاه برتر آسیا در رده بندی QS شناخته می شود و شاید با ادامه روند رو به رشد خود در سال های آینده به برترین دانشگاه این قاره هم تبدیل شود. Tsinghua University که در پایتخت چین، پکن قرار دارد یکی از نه دانشگاهی است که C9 League را تشکیل داده اند. تشکیل این گروه یکی از برنامه های دولت چین به منظور توسعه و افزایش کیفیت و اعتبار آموزش عالی در این کشور بوده است. دانشگاه شینهوا که در سال 1911 بنا نهاده شده، حالا و بعد از گذشت بیش از یک قرن از فعالیت خود، میزبان بیش از 46 هزار دانشجو است که 2700 نفر آنها را دانشجویان خارجی تشکیل می دهند. بدون شک با توجه به درجه اعتبار Tsinghua University گرفتن پذیرش از آن کار سختی است اما کسانی که قصد تحصیل در یک دانشگاه معتبر، در رشته هایی مثل مهندسی عمران، مهندسی مکانیک، مهندسی برق و کامپیوتر را دارند دانشگاه شینهوا یکی از بهترین گزینه ها است. QS این دانشگاه را پنجمین دانشگاه برتر سال 2018 برای تحصیل در رشته مهندسی عمران ارزیابی کرده است. در دیگر رشته های ذکرشده هم این دانشگاه جایگاهی کم و بیش مشابه دارد.
دانشگاه پکن / Peking University
دومین دانشگاه برتر چین در رنکینگ QS هم در پایتخت این کشور قرار دارد؛ دانشگاه پکن که ششمین دانشگاه برتر آسیا و سی امین دانشگاه برتر جهان است و قدیمی ترین مؤسسه آموزش عالی کشور چین محسوب می شود. دانشگاه پکن در سال 1898 به عنوان جایگزینی برای مدرسه باستانی Guozijian (کالج امپریال) تأسیس شد. این دانشگاه در اوایل دهه 1920، مرکز تفکر مترقی چینی شد و نقش مهمی در جنبش فرهنگی جدید چین، جنبش چهارم ماه مه و اعتراضات میدان تیان آن من در سال 1989 ایفا کرد.Peking University سال ها به عنوان برترین مؤسسه دانشگاهی و آکادمیک چین شناخته می شده و البته محوطه دانشگاهی خیره کننده و زیبایی های معماری سنتی چینی اش هم بر شهرت آن افزوده است. دانشگاه پکن در حال حاضر بیش از 43 هزار دانشجو دارد که 8 هزار نفر آنها دانشجوی بین المللی هستند و از کشورهای دیگر این دانشگاه را برای تحصیل در چین انتخاب کرده اند. در میان کادر علمی و آموزشی این دانشگاه هم شمار زیادی غیرچینی مشغول به کار هستند (1273 نفر از 5019 نفر). دانشگاه Peking اگرچه به طور کلی سی امین دانشگاه دنیا معرفی شده اما برای تحصیل در رشته های زبان های مدرن و زبانشناسی جزو ده دانشگاه برتر دنیا و برای تحصیل در رشته های شیمی، علوم طبیعی و دندانپزشکی یکی از 20 دانشگاه برتر دنیا ارزیابی شده است.
دانشگاه فودان / Fudan University
4 محوطه دانشگاهی در شهر شانگهای محل استقرار سومین دانشگاه برتر کشور چین یعنی دانشگاه فودان است؛ دانشگاهی که در آسیا رتبه یازدهم و در دنیا رتبه چهل و چهارم را در سال 2018 به دست آورده است. دانشگاه فودان همچنین یکی دیگر از دانشگاههای عضو C9 League است. Fudan University در مدت کوتاهی قبل از پایان سلسله امپراتوری چینگ در سال 1905 تأسیس شد. دو کاراکتر چینی که نام دانشگاه را تشکیل می دهند، از فلسفه کنفوسیوس گرفته شده و به معنی “نور آسمانی روز به روز” نشانه ای از آرمان ها و آرزوهای متعالی مدرسه است. طی 113 سال فعالیت، دانشگاه فودان از گزند حوادث مختلفی؛ مثل حمله ژاپنی ها در سال 1937 و انقلاب فرهنگی خود را حفظ کرده و حالا به یک دانشگاه مدرن تبدیل شده است. دانشگاه فودان در پذیرش دانشجویان بسیار سختگیرانه عمل می کند و کمتر از 32 هزار دانشجو را می پذیرد. از 31354 دانشجوی حال حاضر این دانشگاه 4769 دانشجو از کشورهای دیگر هستند. حدود یک سوم کادر علمی و آموزشی آن را هم افراد غیرچینی تشکیل می دهند. Fudan University برای تحصیل در رشته هایی مثل زبان های مدرن، شیمی، علم مواد و علوم سیاسی یکی از بهترین دانشگاههای دنیا به حساب می آید.
استان Shanghai
استان Jiangsu
استان Beijing
استان Guangdong
استان Hangzhou
گروه ب (خوب)
استان Beijing
استان Fujian
استان Guangdong
استان Heilongjiang
استان Hubei
استان Jiangsu
استان Jilin
استان Liaoning
استان Shaanxi
استان Shanghai
استان Shandong
استان Sichuan
استان Tianjin